Politika privatnosti OŠ Kneževi Vinogradi

Donosimo sljedeću politiku privatnosti gdje ćemo objasniti kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje osjete našu web stranicu ili koje traže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji način.

Ova pravila navode i uvjete pod kojima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti.

1. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I NAČELA NA KOJIMA TEMELJIMO SVOJU OBRADU

Ukoliko samo pregledavate našu web stranicu tada prikupljamo osobne podatke u obliku vaše IP adrese. Takve osobne podatke prikupljamo, sukladno GDPR-u, zbog sigurnosnih razloga poput sprečavanja hakiranja, prijevara i slično.

Vaše osobne podatke ne prikupljamo kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke putem jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu i time dajete Vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola.

Vaše osobne podatke ne prodajemo.

Vaše osobne podatke nikada ne dijelimo s trećom osobom u svrhe promidžbe treće osobe.

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

2. KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je datoteka koja se sprema na Vašem računalu ili mobilnom uređaju kad posjetite određeno web mjesto. Pomoću kolačića pamte se vaše radnje i postavke tijekom određenog razdoblja.

Nastavkom korištenja naše web stranice dajete privolu za uporabu kolačića.

Kolačiće isto tako možete blokirati, međutim ako postavke svog internetskog preglednika postavite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice.

3. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke pohranjujemo na vlastitim poslužiteljima u svome vlastitom prostoru u Republici Hrvatskoj.

Ukoliko se neka od udruga s kojima surađujemo radi zaštite izvođačkih prava nalazi izvan teritorija Europskog gospodarskog prostora, mi ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni i tretirani u skladu s ovom politikom privatnosti i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka i izvan granica Europskog gospodarskog prostora.

4. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Svi podaci prikupljeni fizičkim putem (privole, ugovori i druga za rad potrebna dokumentacija) pohranjuju se u skladu s odgovarajućim standardima sigurnosti.

5. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Uzimajući u obzir svrhu prikupljanja podataka, Škola Vaše podatke čuva onoliko koliko je to predviđeno određenim pozitivnim propisom važećim na teritoriju Republike Hrvatske ili Pravilnikom o čuvanju dokumenata kao i dodatne 3 godine roka za zastaru potraživanja naknade. Istekom spomenutih rokova čuvanja Vaše osobne podatke brišemo. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje podataka na email tajnik@os-knezevi-vinogradi.skole.hr.

6. DJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke ne dijelimo niti u bilo koje svrhe.

7. AUTORSKA PRAVA

Internetska stranica sadrži informacije, tekstove, fotografije i druge informacije koje su zaštićene autorskim pravom ili drugim intelektualnim pravima. Sadržaj možete preuzimati isključivo za osobne potrebe i u nekomercijalne svrhe, ali nisu dopuštene promjene ili daljnja reprodukcija sadržaja bez dopuštenja.

8. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

OŠ Kneževi Vinogradi podijelit će ili otkriti Vaše osobne podatke samo kako bi ispunila neku zakonsku obvezu ili kako bi ostvarila svoja ili Vaša prava ili osigurala sigurnost. To uključuje razmjenu informacija s tijelima javne vlasti uključujući sudska tijela i organizacije za sprečavanje informacijskih prijevara.

9. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici Škola može postaviti poveznice svojih poslovnih partnera. Kada slijedite bilo koju od tih stranica, imajte u vidu da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o sigurnosti te da Škola nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila.

10. VAŠA PRAVA PREMA UREDBI

Naši korisnici u svakom trenutku imaju sljedeća prava prema OUZP-u od 25. svibnja 2018.:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
11. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Zahtjeve vezane uz ova Pravila o privatnosti možete ostvariti na sljedeće načine:

12. NADZORNO TIJELO

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji rukujemo Vašim osobnim podacima imate pravo kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP).
Pristupom i korištenjem ovih internet stranica prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja, i uvjeta upotrebe. Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe web stranica ili u vezi s njima isključivo su nadležni Hrvatski sudovi.

Ova politika stupa na snagu dana 25. svibnja 2018.